Onkohan nyt meneillään jokin Omituisten otusten kerhon rekrytointikiertue? Siihen on jo saatu melkoinen kaarti Muumilaakson väkeä Hattivatteineen ja Vilijonkkineen ja kuulemma yksi peräti harvinainen HiukkasPeikko, Mitäs me Tamppaajat-perhettä unohtamatta. Nyt joukkoon kummaan on saatu myös yksi Muumio.
Muumio ei ilmeisesti pidä koirista. Muumio ei pysty ymmärtämään, että jos hän kolistelee oven takana, saattavat koirat peräti haukkua. Muumio ei voi ymmärtää, että joku voi ottaa hoitoon jonkun toisen koiran saati, että joku voi omistaa koiria enemmän kuin yhden. Muumio ei ymmärrä. Muumiolla on kuuloviasta huolimatta herkät korvat. Muumiota ei häiritse se, että hänen televisionsa huutaa 100 dB:n voimakkuudella pitkin päivää. Muumiot asuvat yksin eivätkä he juuri omaa sosiaalisia kontakteja, sosiaalisista tavoista puhumattakaan. On sanomattakin selvää, että Muumiot ovat vanhoja ja vihaisia. Ainoa lohtu siinä, että on saanut Muumion naapurikseen, on se, että todennäköisesti Muumio puskee päivänkakkaraa nopeammin kuin sinä tai pahatapaiset piskisi. Ei niin, että sitä toivoisin.
Toisin sanoen, Essi oli meillä tänään hoidossa ja toimin tassuvahtina, ettei Essi pääsisi sitä nuolemaan. Koska minun piti käydä siellä kampaajalla, olivat koirat luonnollisesti keskenään. Ihan hyvin oli muutoin sujunut, mutta tytöt olivat ilmeisesti vahtineet ovea urakalla keskenään. Essi kun asuu rivarissa eikä ole tottunut siihen, että oven takaa kuuluu toisinaan kolinaa. Sitähän tietysti kuuluu haukkua, siellähän voi olla vaikka Mörkö (tässä tapauksessa Muumio). Ja Tiukuhan säestää mielellään. Osuttiin sitten käytävään samaan aikaan kun tulin kotiin ja kommentointi oli sitä luokkaa että "eikö sulle yksi riitä?" Vastasin napakasti "EI!" ja vedin oven kiinni. Kyllä sylettää... Niin, että tervetuloa vierailulle koska vaan Sari ja tytöt!! Pistetään oikein kuoro pystyyn! Pyydetään Aino vielä johtamaan, niin katotaan kuinka Muumion käy...Jos Aino on estynyt tekemään pienen tourneen, ei Tampereen väki varmaankaan laita pahakseen jos laitan Ainon musavideon pyörimään ja kajarit Muumion postiluukun viereen...? En voi muuta sanoa kuin, että kyllä SYLETTÄÄ!